23 mei 2024

Tijdwinst voor leerlingen De Rooi Pannen bij overstap naar Fontys

TILBURG | NIEUWS | Leerlingen van De Rooi Pannen kunnen een jaar tijdwinst boeken als ze hun studie willen vervolgen aan Fontys Economische Hogeschool in Tilburg. Voorwaarde is wel dat ze meedoen aan een speciaal doorstroomprogramma.
 
Het gaat om leerlingen die bij De Rooi Pannen in Tilburg de mbo-opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen (MCE) volgen. Als zij hun diploma hebben behaald kunnen ze meteen in het tweede leerjaar instromen bij de opleidingen Speco (Sport en Marketing) en  iMotion of Communication (Communicatie) van Fontys Economische Hogeschool Tilburg.
 
De Rooi Pannen en Fontys hebben onlangs afspraken gemaakt over een gezamenlijk doorstroomprogramma. Leerlingen die daaraan deelnemen, volgen in hun laatste jaar aan De Rooi Pannen extra lessen en starten vervolgens in jaar 2 van Speco of iMotion of Communication. In dat jaar  doen ze extra opdrachten van het eerstejaarsprogramma van beide hbo-opleidingen.

Veel leerlingen met een mbo-diploma op zak willen doorstuderen aan een hbo-opleiding. Voor de leerlingen van MCE wordt dit nu extra aantrekkelijk omdat zij dus – onder bepaalde voorwaarden – het eerste jaar van beide hbo-opleidingen over mogen slaan. Als onderdeel van het doorstroomprogramma krijgen leerlingen die graag naar Speco willen, in hun laatste jaar op De Rooi Pannen extra lessen in onder meer sportbeleid en sportmanagement.
 
Leerlingen die kiezen voor de opleiding iMotion of Communication gaan – naast theorielessen – in de doorstroomlessen uitgebreid aan de slag met o.a. Photoshop en Indesign.
 
Gastcolleges
Ook op andere manieren is er samenwerking tussen De Rooi Pannen en Fontys. Een aantal leerlingen heeft gastcolleges gevolgd bij iMotion of Communication, zodat ze al een beetje kunnen proeven van het studeren aan een hbo-opleiding en kennis kunnen maken met de inhoud van de opleiding. Het volgen van gastcolleges staat ook voor Speco nog op de rol.
 
De opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen is een driejarige MBO-opleiding op niveau 4 en maakt onderdeel uit van MBO-Handel van De Rooi Pannen.
 
Adjunct-directeur Walter Dirks van De Rooi Pannen en Martin Westbeek, opleidingscoördinator van iMotion of Communication zijn erg blij met de gemaakte afspraken. “Dit doorstroomprogramma is niet alleen een mooi voorbeeld van samenwerking tussen mbo- en hbo-opleidingen in Tilburg, maar vooral goed nieuws voor onze studenten!”
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel