19 april 2024

Bouw Fontys Sporthogeschool van start

EINDHOVEN | NIEUWS | De bouw van Fontys Sporthogeschool in Eindhoven is donderdag 27 januari officieel gestart. Ter gelegenheid hiervan lieten wethouder Joost Helms van de gemeente Eindhoven en Nienke Meijer, lid van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen, hun voetafdruk vereeuwigen in het beton.
 
Met het zetten van hun voetafdruk gaven wethouder Helms en Fontysbestuurslid Meijer het startsein voor de eerste bouwfase. Nog dezelfde dag werd 1200m3 beton gestort voor de vloer van de parkeergarage. Als de hele vloer gereed is, begint de opbouw richting het hoogste punt van de Fontys Sporthogeschool. Naar verwachting wordt dat punt in juni bereikt. Het bouwproces is live te volgen via een webcam op deze site: www.sporthogeschooleindhoven2012.nl.
 
Links Nienke Meijer (Fontys), rechts wethouder Joost Helms (gemeente Eindhoven)Impressie nieuwe complex

De gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen investeren samen in de nieuwe Fontys Sporthogeschool Eindhoven. Dit onderwijsinstituut wordt gevestigd in Genneper Parken; een van Nederlands grootste sportconcentratiegebieden. In september 2012 start de hogeschool op de nieuwe locatie met een internationaal georiënteerde sportopleiding. Eindhoven wil zich profileren als studentenstad en als centrum voor sport en innovatie.
De nieuwbouw in Eindhoven heeft tot gevolg dat de Sporthogeschool van Fontys in Tilburg verdwijnt, dit tot spijt van de gemeente Tilburg.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel