20 april 2024

‘Circus’ thema van Uitvinderswedstrijd in Brabant

EINDHOVEN | NIEUWS | De negenhonderd basisscholen in Brabant kunnen ook dit jaar weer meedoen aan De Uitvinderswedstrijd. Het thema is ‘circus’.
 
Voor dit thema is gekozen om het circus de plek is waar fantasie werkelijkheid wordt. ‘Een mooie wereld voor kinderen dus. Maar ook voor uitvinders. Want uitvindingen bedenken is je fantasie gebruiken’, aldus de organisatie van De Uitvinderswedstrijd. Tot 1 april hebben de scholen de tijd om hun uitvindingen te bedenken en uit te werken. Het resultaat kunnen ze plaatsen op site van De Uitvinderswedstrijd. Iedereen kan de plannen dan bekijken en een stem uitbrengen op de beste ideeën.
 
Het doel van De Uitvinderswedstrijd is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Projectleider Hugo Vrijdag: ‘Nederland kan zich onderscheiden met techniek en innovatie. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd de kans krijgen om te ontdekken of zij daar iets mee hebben. Met De Uitvinders doen we dat door ze in een voor hen interessante belevingswereld te brengen en door hun eigen creativiteit aan te spreken.’ 
 
Onderwijs is uitdagen, is de boodschap op de gevel van het ministerie van OCW in Den Haag

De officiële aftrap van De Uitvinderswedstrijd vond plaats op 21 januari plaats in Breda waar zo’n duizend schoolkinderen een week lang in een circuspiste aan een mechanische kettingreactie hebben gewerkt. Op 15 april kiest een jury de winnaar tijdens het evenement ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’ in De Ontdekfabriek in Eindhoven.  Deelname aan De Uitvinderswedstrijd is gratis.
 
Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van De Provincie Noord-Brabant, het Rijk, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en diverse sponsoren, waaronder Skool Automatisering en Delta Patents. Vorig jaar werd De Uitvinderswedstrijd gewonnen door kinderen van Basisschool Christoffel uit Tilburg.
[Bron: Persbericht]
 
Lees hier meer over De Uitvinderswedstrijd
 
 

Deel dit artikel