17 juni 2024

Congres over vernieuwing in het onderwijs in Brabant

DEN BOSCH | NIEUWS | Op donderdag 17 maart is er in het provinciehuis in Den Bosch een groot congres dat als thema de vernieuwing van het onderwijs in Brabant heeft. In het bijzonder door gebruik te maken van ict.

Het congres is een initiatief van Schoolnet Brabant, een organisatie die ontwikkeling van het onderwijs in de volle breedte wil stimuleren door samenwerking en kennisuitwisseling en de inzet van ict. Het motto van het congres is ‘Duurzame vernieuwing in Lerend Brabant, op zoek naar de sleutel voor versnelling’.
 
Op tal van plekken in Brabant zijn scholen en instellingen bezig met vernieuwing, van het primair onderwijs tot en met de universiteit – en alles wat daar tussen zit. Op zoek naar creatieve oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen. Dat kan het lerarentekort zijn, het bieden van onderwijs op maat, een goede ict-infrastructuur, kostenbeheersing, het inzetten van social media, het aantrekkelijker maken van het onderwijs, enz.  Daarin speelt vaak ook de inzet van ict, een rol.
 
Tandje hoger
Maar ondanks dat er al flink aan de weg wordt getimmerd, is de vraag of versnelling van dat proces van innovatie niet een tandje hoger mag. Het tempo waarin de samenleving verandert gaat ook in een versnelling. Op het congres is er volop ruimte om te discussiëren over je de vernieuwingsslag meer handen en voeten geeft, met gebruikmaking van elkaars expertise.

Voorbeeld van innovatie, een proefproject met iPads voor studenten van Fontys

Het programma bestaat o.a. uit workshops waar aan de hand van actuele thema´s de deelnemers met elkaar in gesprek gaan. De workshops staan onder leiding van experts in een bepaald vakgebied. Commissaris van de koningin en hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde Wim van de Donk zal met een inleiding de aftrap geven. Hij zal zijn kritische licht laten schijnen over actuele ontwikkelingen in het (Brabantse) onderwijs.  
 
Deelname
De – gratis – deelname aan het congres staat open voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs: Leerkrachten, docenten, schoolbestuurders, wethouders, ambtenaren, onderwijsassistenten, intern begeleiders, zorgcoördinatoren, ict-coördinatoren, leermiddelenontwikkelaars, onderzoekers, uitgeverijen, dienstenleveranciers en andere professionals die met het onderwijs samenwerken.
Voor meer informatie op over het programma en aanmelding gaan hier naar de website van Schoolnet Brabant.

► Voor meer berichten over onderwijsinnovatie klik hier

Voor meer informatie over het programma en aanmelding ga hier naar de website van Schoolnet Brabant.
__________________________

De redactie van Onderwijs Brabant zal in aanloop naar het congres een aantal van de gespreksleiders aan het woord laten.
 

Deel dit artikel