16 april 2024

Fontys ziet kansen in beleid hoger onderwijs

EINDHOVEN | NIEUWS |Het college van bestuur van Fontys Hogescholen ziet in de beleidsvoornemens van staatssecretaris Zijlstra kansen om de eigen, hoge ambities verder vorm te geven.
 
De staatssecretaris kondigde eerder deze week aan dat hij het advies van de commissie Veerman over de toekomst van het hoger onderwijs overneemt. Dat advies wordt breed gedragen in het onderwijsveld. Aan de oproep van oud-minister Veerman om de aangekondigde bezuinigingen vooralsnog niet door te voeren geeft de staatssecteraris echter geen gehoor.
 
Fontys topman Marcel Wintels ziet het beleid als een stevige steun in de rug. De nadruk ligt op het versterken van het onderwijsproces en op de bachelor- en de masteropleidingen en die richting was Fontys al ingeslagen. Een uitdagend studieklimaat, stevige onderwijsprogramma´s en een grote inzet van de student zijn de speerpunten.

  Fontys timmert aan de weg met het motto Denk Groter

“Wij vragen een heel bewuste studiekeuze van studenten en door intake- en interessegesprekken willen we dat aandacht geven. We verwachten ook dat onze studenten de studie gewoon doen in de tijd die er nominaal voor staat. Daarnaast leggen we de lat hoog, maar we bieden een goede studieloopbaanbegeleiding aan. Dat zijn voor ons belangrijke pijlers”, zegt Wintels in een persverklaring.
 
Verdieping, verbreding en versnelling zijn andere kernwoorden. Fontys verwacht van studenten een hoge inzet en geen vrijblijvendheid. De koers van Fontys is die van grote hogeschool met een hoge kwaliteitsreputatie.
Fontys heeft een breed aanbod van professional masteropleidingen dat als goed is beoordeeld. Ook met onderzoek staat de hogeschool goed aangeschreven, blijkt uit externe beoordeling.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel