20 juni 2024

ROC Eindhoven scoort met jaarverslag

EINDHOVEN | NIEUWS | ROC Eindhoven heeft over 2009 het beste jaarverslag afgeleverd in de sector van het middelbaar beroepsonderwijs.
 
Dat is deze week bekendgemaakt tijdens een landelijke conferentie waarin de verbetering van de verslaglegging centraal stond. Een eervolle vermelding was er voor ROC Ter Aa Helmond. SintLucas in Boxtel ontving een eervolle vermelding in de categorie vakinstellingen. En in het groene mbo ging de prijs naar het Clusius College.  

ROC Eindhoven op de Onderwijsbeurs 2010
 
Het op een goede maar toegankelijke manier publiek verantwoording afleggen is de laatste jaren een hot item in het onderwijs. Met de instelling van de prijs wil de MBO Raad stimuleren dat alle instellingen werk maken van een geïntegreerd jaarverslag.
 
Doel jaarverslag
Het doel van het jaarverslag is om het voorgaande jaar te evalueren en de bereikte resultaten te vergelijken met de vooraf gestelde doelen. Het is hiermee de basis voor de jaarplannen van het komend jaar. Daarnaast kunnen organisaties het gebruiken om verantwoording af te leggen aan de verschillende stakeholders zoals OCW, medewerkers, studenten, ouders, gemeente en aanleverend en afnemend onderwijs, aldus de MBO Raad.

► Meer informatie hier

Deel dit artikel