22 mei 2024

Niet te schijterig

Beroep: Onderwijs | Aflevering 1.22
 
Volgt u de serie ‘School in Bedrijf’, de reeks artikelen over ROC Tilburg in het Brabants Dagblad? Ja? (Nee?  Weet niet?)
 
Al een week kamperen vijftien journalistiekstudenten van Fontys bij ons op de campus, onder begeleiding van een professional van het Brabants Dagblad, op zoek naar sappige verhalen over ons ROC. Ze vullen er een site mee (klik hier)  en elke dag hebben er stukjes in de krant gestaan over ons.
Een oude collega (op de drempel van pensioen), een ijdele collega, een sporter, een rapper, een vliegtuigmonteur, een receptioniste, de directeur,  een sfeerimpressie van de kantine (het mooiste stukje tot nu toe): you name it, zij schrijven het.  Alles vanuit hun redactielokaal, een glazen ruimte grenzend aan de kantine. Transparanter kan niet.
 
Dat was ook onze insteek: komt u maar, wij hebben niets te verbergen. Keer ROC Tilburg maar binnenste buiten en laat het de wereld weten, er gebeuren hier hele leuke dingen. En ook minder leuke dingen natuurlijk, dat weten wij best.
 
Het is op het ROC echt niet één en al rozengeur, mannenschijn en soep-met-ballen, dus het was wel spannend om zo’n ploeg journalisten binnen te halen. Ik weet dat er collega’s zijn die bedenkingen hebben: ‘Zou je dat wel doen?’
 
Ja dus, je moet niet al te schijterig zijn en trouwens, er heeft het afgelopen jaar zoveel kritiek op de ROC’s in het algemeen in de kranten gestaan, daar kunnen ze toch niet overheen. Dus wat?
Tja, er komt weinig los. Ik ben blij, maar de journalisten willen wat meer sjeu en dus bond hun begeleider afgelopen zaterdag de kat de bel aan en deed een onverholen oproep aan alle critici om zich te melden en hun kritiek in de krant te spuien. Laat het horen!
 
Hij heeft gelijk, vind ik: het moet nu maar op tafel komen.  Dus, kritikasters van ROC Tilburg: meld u! (met mate natuurlijk)

► Lees hier de vorige aflevering
 

Deel dit artikel