18 april 2024

TU/e motiveert hoogbegaafde vwo’ers door inzet rolmodellen

EINDHOVEN | NIEUWS | Hoogbegaafde leerlingen op het vwo krijgen de kans om tijdens een conferentie op 18 maart op de TU/e in contact te komen met hoogbegaafde volwassenen die succesvol zijn in hun werk.
 
De inzet van zogeheten rolmodellen is bedoeld om hoogbegaafde leerlingen die door een slechte motivatie wellicht onderpresteren te stimuleren toch hun talenten te ontwikkelen. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het wetenschapknooppunt Brainport.
 
“Het is voor hoogbegaafde leerlingen lastig om zich te blijven motiveren voor hun middelbare school, ook op het VWO”, aldus Mandy Stoop, coördinator Aansluiting VWO-WO bij de TU/e. “Dit weten we door de contacten die we hebben met organisaties voor hoogbegaafdheidonderwijs. Deze leerlingen gaan makkelijk onderpresteren en haken soms ook af. En zo verliezen we toptalenten voor onze regio Brainport.”
 
Stoop vervolgt: “We willen hen laten zien waar ze het voor doen! Door leerlingen kennis te laten maken met hoogbegaafde volwassenen met aansprekende carrières krijgen ze zicht op wat hun toekomst zou kunnen zijn en wat de meerwaarde van een vwo-diploma daarbij kan zijn.”
 
Sprekers
Op de leerlingenconferentie geven twee sprekers die bekend zijn met hoogbegaafdheid acte de presence. Jan Hendrickx is een voormalig schooldirecteur die het onderwerp hoogbegaafdheid op de agenda van scholen heeft weten te krijgen en de basis heeft gelegd voor het Leonardo Onderwijs. Ellen Sinot is een hoogbegaafde psychologie studente die over haar ervaringen als hoogbegaafde in het reguliere onderwijs het boek ’IQ’ heeft geschreven. Dit boek is deze maand uitgekomen.
[Bron: Persbericht]
 
► Voor meer informatie over de conferentie lees hier. Inschrijven voor de conferentie kan tot 11 maart 2011 door een e-mail te sturen naar puc@tue.nl

 

Deel dit artikel