23 mei 2024

Bushalte studenten NHTV in Brabantse natuur

BREDA | NIEUWS | Jennifer van Noort en Jurian Voets, vierdejaarsstudenten Urban Design (studievariant Ruimtelijke ordening en planologie) van NHTV Breda hebben de ontwerpwedstrijd ‘Groene Halte’ gewonnen. Voor hun project ‘De Mandarijnenschil’ ontvingen ze een cheque ter waarde van 500 euro, uitgereikt door Lily Jacobs, gedeputeerde voor openbaar vervoer van de provincie Noord-Brabant.Daarnaast wordt hun ontwerp in Brabantse natuurgebieden gerealiseerd.
 
Het winnende ontwerp, een bushalte in de vorm van een mandarijnenschilDe studenten Jennifer van Noort en Jurian Voets (links) bij hun ontwerp

Aan de ontwerpwedstrijd, in opdracht van ‘Goed bezig BUS’, deden 7 projecten van NHTV Breda en 7 projecten van de Groene Campus in Helmond mee. De studenten kregen de opdracht een bushalte te ontwerpen die duurzaam is en past in een groene, natuurlijke omgeving. Groene haltes zijn al op verschillende natuurgebieden in Nederland aanwezig als begin- en eindpunt van wandelroutes.
 
De Mandarijnenschil
Het winnende ontwerp van Jennifer en Jurian, ‘De Mandarijnenschil’, is door een vakjury beoordeeld als krachtig en origineel, verfrissend, uitnodigend en vrolijk. De halte ziet er robuust uit, duidelijk is dat er goed is nagedacht over beheer en onderhoud.
Een voordeel van dit ontwerp is dat de halte uit één stuk bestaat. Er is geen los meubilair aanwezig, de zitplaats is geïntegreerd in de muren van de halte zelf. Dit is niet alleen eenvoudig voor het onderhoud, maar maakt de halte ook nog meer ‘hufterproof’’. Lily Jacobs sprak van ‘een origineel uitgangspunt met organische vormen, opvallende kleuren en een kunstzinnig object dat blijft verbazen’.
 
Goed bezig BUS
‘Goed bezig BUS’ is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, het Reizigersoverleg Brabant en de vervoerders Arriva en Veolia. Samen proberen deze partijen het openbaar vervoer steeds beter te maken en onder de aandacht te brengen van de inwoners van Noord-Brabant. De Groene Haltes zullen meer kleur geven aan het busvervoer in Brabant, zowel voor bestaande als nieuwe (recreatieve) reizigers.
[Bron: persbericht]
 

Deel dit artikel