27 mei 2024

Toch nieuwbouw voor Elde College in Schijndel

 SCHIJNDEL | NIEUWS | Er komt een eind aan de krappe huisvesting van het Elde College in Schijndel. De gemeenteraad heeft op 3 maart unaniem ingestemd met een huisvestingsplan.
 
Daarmee komt een einde aan een stevig meningsverschil tussen de school en het gemeentebestuur. Het Eldecollege is de laatste jaren onstuimig gegroeid en de leerlingen maken deels gebruik van 31 noodlokalen. De locatie mag op basis van de vergunning echter maar tot de zomer van 2012 gebruikt worden.
 
Noodlokalen Elde College

Aanvankelijk leek een oplossing binnen handbereik, maar in de loop van 2010 stokten de besprekingen. Dit tot verbijstering van Alfred Kempe, voorzitter van het college van bestuur, die daarover zijn ongenoegen liet blijken in een interview met Onderwijs Brabant.
 
De kou is nu dus uit de lucht. De gemeenteraad heeft besloten om de noodlokalen die op het eigen terrein staan te legaliseren en om de overige noodlokalen te vervangen door nieuwbouw op het schoolterrein. Voor het huisvestingsplan stelt de Schijndelse raad een krediet van bijna vijf miljoen euro beschikbaar.
 
Het Elde College is een brede scholengemeenschap (van praktijkonderwijs tot en met vwo), gevestigd op twee locaties. In Sint-Michielsgestel staat een school voor vmbo en onderbouw havo, in Schijndel is er een aanbod van alle schooltypen. Op beide locaties is de school in vijf jaar tijd fors gegroeid. In Sint-Michielsgestel van 200 naar 400 leerlingen, in Schijndel van 1800 naar 2300 leerlingen. Naar verwachting groeit de school nog enkele jaren door.

Deel dit artikel