23 mei 2024

Hé Gadaffi, onze chopper terug!

Beroep: Onderwijs | Aflevering 1.25
 
COLUMN |Als je op een school werkt met een afdeling vliegtuigtechniek, als die afdeling al een tijdje zit te wachten op een echte Lynx-helicopter (als aanvulling op die eeuwige F-16), als een flink aantal collega’s van die afdeling oud-marine dan wel oud-luchtmachtmensen zijn – dan krijgt de lunch-conversatie over die affaire in Libië ineens een heel ander karakter.
Want ja, wij geven vliegtuigtechniek op het ROC en we teren al veel te lang op die ene F-16 en we hebben stuk of vier, vijf instructeurs die in een vorig leven bij de marine of bij de luchtmacht werkten. En die vlassen al een paar maanden  op één van die oude Lynx-helicopters die de marine nu onderhand toch wel eens af zal danken, niet? Toch?
 
Allerlei inside information over wat er wel en niet gebeurd kan zijn in de Libische woestijn komt langs tussen de boterhammen door.Het is de vrijdag vóór carnaval en we zien hier in Tilburg nog wel een aardige rol voor Moammar met die leuke, fantasierijke outfits van hem, maar het sentiment is toch vooral verdomme Gadaffi, blijf van onze chopper af.  Er staat toch duidelijk NL op? Nou dan? Ja, hij denkt natuurlijk dat dat ‘Now Libya’ betekent.
 
Als blijkt dat oud-marineman Chris de komende week met vakantie gaat naar Egypte, is er opeens ruime consensus aan de tafel: we rekenen erop: Chris brengt die Lynx mee terug.
Chris zit er niet mee: als ik jullie daar een plezier mee doe, dan vlieg ik hem gewoon binnen, hiero.
 
Het hoeft geen betoog dat ik daar als pr-man wel brood in zie.
 
 

Deel dit artikel