23 mei 2024

Fontys start Digital Publishing Studies

EINDHOVEN | NIEUWS | FontysHogescholen gaat vanaf september 2011 studenten opleiden die zich specialiseren in het digitaal uitgeven van media content: Fontys Digital Publishing Studies.
 
Steeds meer uitgevers (publishers) en andere bedrijven schakelen over op een nieuw ‘business model’ waar het uitgeven via internet voorop staat. De afgelopen jaren heeft digital publishing een grote vlucht genomen met name door de ontwikkeling van nieuwe media.
 
Diverse instituten van Fontys belichten Digital Publishing vanuit verschillende invalshoeken, zoals software, business models, communicatie, mediadesign en journalistieke content. In de opleidingsrichtingen zal sterk het accent liggen op de combinatie van digitaal uitgeven en kennis van nieuwe media.
 
iFontys
Fontys timmert als onderwijsinstelling ook aan de digitale snelweg met het project iFontys. Het afgelopen half jaar hebben ruim honderd studenten mogen experimenteren met een iPad.  Tijdens de presentatie van de eerste resultaten werd geconstateerd dat er weinig digitaal studiemateriaal beschikbaar is.
 
Fontys Digital Publishing Studies zijn differentiaties van een aantal reguliere opleidingen van Fontys en starten in september 2011. Meer informatie over Digital Publishing Studies is te verkrijgen op de open dagen van Fontys op 19 maart in Tilburg en op 26 maart 2011 in Eindhoven.

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel