14 juni 2024

Avans in Breda begint met lezingen voor het grote publiek

BREDA | NIEUWS | Avans Hogeschool in Breda wil een brug slaan naar het grote publiek met een programma van maandelijkse Academielezingen.
 
Medewerkers van de hogeschool vertellen in die lezingen met welke onderwerpen en onderzoeken zij zich zoal bezighouden. Op 23 maart trapt de Academie voor Technologie en Management af met de eerste editie. Deze wordt gegeven vanuit de opleiding Integrale Veiligheid en wordt verzorgd door Martin van Vianen.

Hij is opgeleid aan de KMA in Breda en was lang de hoogste superieur van de marechaussee op Schiphol. Daarna reisde hij tien jaar lang de wereld rond als hoofd security van Shell. Hij bezocht landen waar de oliemaatschappij olie wilde gaan raffineren en maakte rapporten over hoe het gesteld was met de veiligheid in deze landen. Inmiddels geeft hij les aan de opleiding Integrale Veiligheid in Breda.

In zijn lezing ‘Schiphol & Shell ervaren (on-)veiligheid als kostenpost. Of zijn ze slimmer?’ zal Van Vianen ingaan op zijn ervaringen bij de Marechaussee op Schiphol en bij Shell over de gehele
wereld. De weerbarstige en dynamische praktijk van integrale veiligheid komt hierin aan bod en zal geduid worden. Wat kan de gemeente Breda leren over veiligheid bij Shell en op Schiphol? Wat merken de burgers van alle inspanningen op veiligheidsgebied?

Aanmelden
De eerste editie van de Avans Academielezing is op 23 maart van 19.30 tot 21.00 uur in collegezaal HF003 op Avans Hogeschool aan de Hogeschoollaan 1. De zaal is open vanaf 19.00 uur, toegang en een kopje koffie zijn gratis. Aanmelden kan via de site van Avans.

Deel dit artikel