21 juni 2024

Hans Schapenk algemeen directeur OMO Scholengroep Helmond

HELMOND | NIEUWS  | De raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft per 1 juni 2011 Hans Schapenk benoemd tot algemeen directeur van OMO Scholengroep Helmond.
 
Hans Schapenk is op dit moment algemeen directeur van Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle, school voor vwo, havo, vmbo en praktijkonderwijs. Na zijn doctoraal geschiedenis, behaald aan de Rijksuniversiteit in Utrecht, heeft Hans Schapenk de eerste graads bevoegdheid maatschappijleer gehaald aan de lerarenopleiding van de toenmalige KUB in Tilburg. Zijn middelbare schooldiploma heeft hij gehaald aan het Paulus Lyceum in Tilburg.
 
Hij is docent geschiedenis en maatschappijleer geweest aan het huidige Etty Hillesum Lyceum in Deventer en aan het Florens Radewijns College (nu Carmel College Salland) in Raalte waar hij ook decaan werd. Van 1994 tot 1997 was Hans Schapenk werkzaam als conrector 4/5 havo aan deze school. Vanaf 1997 tot 2007 was hij eerst sectorleider bovenbouw en later sectordirecteur afdeling havo/vwo aan het Carmel College Salland.
 
Stichting Meedoen
Naast deze werkzaamheden heeft hij diverse decanencursussen en managementopleidingen gevolgd.
 
Hans Schapenk is bestuurslid van Stichting Meedoen Zwolle,een onafhankelijke stichting die in de gemeente Zwolle steun verleent aan kinderen uit gezinnen met lage inkomens zodat deze kinderen kunnen deelnemen aan het sociale leven binnen en buiten school. Daarnaast is Hans Schapenk actief geweest als jeugdtrainer en bestuurslid van een voetbalclub. Verder is hij liefhebber van wielrennen (actief en passief).
Hans Schapenk is 53 jaar, geboren in Elst, gehuwd en heeft één zoon. Het gezin woont in Deventer.
 
 

Deel dit artikel