19 april 2024

Bredase studenten winnen in VS prijs met game Chewy

BREDA | NIEUWS | Studenten van de NHTV in Breda hebben in de Verenigde Staten 25.000 dollar gewonnen met een designprijs voor het door hen bedachte game ‘Chewy’.
 
Ze deden in Austin (Texas) mee aan ‘the IndiePub’, de Independent Propellor Awards. Aan die wedstrijd deden in een competitie meer dan 150 teams mee, zowel studenten als profesionals. Het team uit Breda (negen derdejaarsstudenten van de opleiding International Game Architecture) slaagde er in in deze afvalrace door te dringen tot de finale. Daar gingen de studenten aan de haal met de designprijs.

Het game Chewy (kauwgum) is begonnen als een prototype, dat uitgegroeid is tot een groter project op NHTV. In het GameLab – waar studenten samenwerken zoals binnen een echt bedrijf – zijn de  studenten ongeveer 2 maanden fulltime met de ontwikkeling van deze game bezig geweest. De studenten willen met het geldbedrag het spel Chewy verder ontwikkelen en wellicht een eigen studio opstarten. Ze zien deze prijs niet als het eind van een mooi project maar als het begin van iets groters.
 

Kauwgum
De jury van de IndiePub was onder de indruk van de creatie van de Bredase studenten. Het gameplay Chewy (kauwgum) zorgt ervoor dat mensen steeds maar terug blijven komen om het spel te willen spelen. Vooral de combinatie van het game karakter (een bolletje kauwgum) en het besturingssysteem zorgt voor vele hilarische momenten die bij spelers blijven hangen.
 
Chewy is een kauwgumkarakter. Het doel van het spel is om met Chewy jezelf een weg door de wereld te banen en vele gevaren en obstakels te vermijden om uiteindelijk de wereld te redden van de slechte kauwgomfabriek die de wereld vervuilt.
[Bron: persbericht]
 
► Kijk voor meer informatie over het spel op Chewy Game  

Deel dit artikel