16 april 2024

Ondernemers in het onderwijs bundelen krachten in Passend Consult

ROSMALEN | NIEUWS | Een aantal zelfstandig ondernemers die werkzaam zijn in of voor het onderwijs hebben hun krachten gebundeld in het netwerk Passend Consult.
 
De idee is dat professionals andere professionals kunnen versterken in de uitoefening van hun functie. Het netwerk Passend Consult biedt aan ondernemers een podium om ieder vanuit de eigen discipline samen te laten werken en zo te komen tot een verrijkend aanbod van diensten voor het onderwijs.
 
Het netwerk van ondernemers die bij Passend Consult zijn aangesloten is divers en ervaren en bestaat onder andere uit coaches, counselors, excellente IB-ers, mediators, verandermanagers, directeuren, supervisors en interim-managers. Ze zijn zowel inzetbaar voor individuele begeleiding als voor teambegeleiding.
 
Het initiatief tot de oprichting van het netwerk is genomen door Henk van der Pas MES (43, Master of Educational Superintendancy), die zichzelf typeert als een netwerker en een dienstverlener. Van der Pas (zie foto) heeft een brede ervaring in het onderwijs. Hij was op een aantal basisscholen interim-directeur en is sedert 2005 integraal leider van basisschool De Overlaet in Rosmalen. In datzelfde jaar richtte hij vdP/Consult op, waarvan Passend Consult deel uitmaakt.  
 
Op Weg Naar School
Een van de activiteiten van het netwerk zijn de bijeenkomsten ‘Op Weg Naar School’, bedoeld voor leidinggevenden. Drie sprekers, die verbonden zijn aan het netwerk, krijgen  maximaal 25 minuten de tijd om de deelnemers in het onderwijs te inspireren. Elke bijeenkomst start om 09.00 uur en is om 11.00 uur afgelopen. De deelname is gratis.
Datum en locaties:
Woensdag 13 april van 09.00 – 11.00 uur in Perron-3 te Rosmalen
Donderdag 14 april van 09.00 – 11.00 uur in Prinsenhof te Best
Woensdag 27 april van 09.00 – 11.00 uur in ‘t Boerke te Rijen
 
► Meer informatie op de website van Passend Consult
 
 

Deel dit artikel