5 maart 2024

‘Gymnasiumafdelingen moeten zich scherper profileren’

 UTRECHT | NIEUWS | Gymnasiumafdelingen van scholengemeenschappen moeten zich nadrukkelijk profileren, willen ze kunnen blijven voortbestaan. Bij een deel van deze scholen hangen de klassieke talen er maar bij.
 
Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van prof. Sietske Waslander, in opdracht van van de Belangengroep Gymnasiale Vorming van de onderwijsbond AOb. In het rapport wordt vastgesteld dat scholen die hun gymnasiumafdeling voor ouders en leerlingen herkenbaar neerzetten en een prestatiegerichte ‘gymnasiumcultuur’ nastreven, wel goede resultaten boeken.
 
Daartegenover stonden scholen waar Latijn min of meer een extra vak is bij het atheneum, zonder speciale status. Door het ontbreken van draagvlak in de hele school hangen de klassieke talen er een beetje bij.Het rapport De toren van Jenga wordt zaterdag 2 april gepresenteerd en besproken op de BGV-conferentie van de AOb in Utrecht (11.00-16.00).
 
► Meer informatie op de site van de AOb
 
 

Deel dit artikel