20 april 2024

Conferentie voor ouders: Puberbrein in de 21e eeuw

DEN BOSCH | NIEUWS |  Wat gaat er om in de hoofden van onze kinderen? Hoe leren kinderen op school? Dat zijn vragen die aan de orde komen op een regionale conferentie voor ouders, zaterdag 2 april op het Koning Willem I College in Den Bosch.
 
Het thema van de conferentie, die bekend staat onder de naam Ouders in de branding, is het puberbrein in de 21e eeuw. De deelname is gratis en staat open voor ouders met kinderen in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Een impressie van de conferentie Ouders in de branding van 2010.
 
Het programma bestaat  uit boeiende presentaties, interactieve workshops en gesprekken. Met onderwerpen die op school, in de opvoeding en in de belevingswereld van ouders en hun kinderen op dit moment actueel zijn. ‘Puberbrein in de 21e eeuw’ is met name bedoeld voor ouders van studenten van het Koning Willem I College, maar ook ouders van leerlingen van andere (vo-)scholen zijn van harte welkom.
 
Chazia Mourali
Deelnemers kunnen zelf een keuze maken uit het aanbod. Om er even iets uit te lichten: In samenwerking met Novadic-Kentron is er een presentatie over het puberbrein en roekeloos gedrag. Hoe kun je als ouder hierover met je kind in gesprek komen?  De dagvoorzitter is Chazia Mourali.
Voor de deelnemers is er een lunch beschikvaar.
 
‘Ouders in de Branding’ vindt plaats op zaterdag 2 april 2011 van 11.00 uur – 15.30 uur in het bijzondere gebouw van School voor de Toekomst en in de Koningszaal, op de campus van het Koning Willem I College, Vlijmenseweg 2 in ’s-Hertogenbosch. De toegang is gratis. Aanmelden kan op de website: www.kw1c.nl/oudersindebranding. Het aantal plaatsen is beperkt. Op de website is meer informatie te vinden over het programma.
[Bron: Persbericht]

► Meer informatie op de site van de conferentie
 
 
 
 

Deel dit artikel