19 juni 2024

Fontys helpt studenten die willen ondernemen op weg

EINDHOVEN | NIEUWS | Fontys Hogescholen opent op 7 april in Eindhoven een Centrum voor Ondernemerschap voor studenten die een eigen bedrijf willen starten. Volgens de hogeschool zijn er veel studenten die de ambitie hebben om ondernemer te worden.
 
Om deze startende ondernemers goed te kunnen faciliteren is synergie tussen docenten, het bedrijfsleven, overige kennisinstellingen en overheid noodzakelijk, aldus Fontys. In die synergie zal het Fontys Centrum voor Ondernemerschap voorzien. Daarmee krijgt het centrum ook een belangrijke rol als het gaat om verdieping van onderwijs op het gebied van ondernemerschap binnen de betrokken Fontysopleidingen, onder andere door het doen van toegepast onderzoek – al dan niet onder leiding van lectoren – en het uitvoeren van beroepsgerelateerde casussen.
 
Samenwerking
Het Fontys Centrum voor Ondernemerschap komt voort uit de samenwerking tussen Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement en Techniek, Fontys Hogeschool Marketing Management en Fontys Hogeschool Management Economie en Recht.
 
Om de start te markeren, presenteert het Fontys Centrum voor Ondernemerschap zich officieel met het netwerkcongres JIJ ONDERNEMER! Tijdens het congres gaat ook de eerste training van start voor studenten die aan de slag willen met hun eigen bedrijfsidee. Een van de sprekers op het congres is wereldkampioen judo én ondernemer Dennis van der Geest
[Bron: Persbericht]
 
► Meer informatie op deze site

Deel dit artikel