27 mei 2024

Belgische en Engelse docenten op bezoek in Eindhoven

EINDHOVEN | NIEUWS | Een groep van Belgische en Engelse docenten brengt op woensdag 6 april een bezoek aan de eindhovense school en het Stedelijk College.
Dit bezoek maakt onderdeel uit van een driedaagse uitwisseling tussen de twee Eindhovense scholen, de Provinciale Middenschool Pito uit Stabroek (nabij Antwerpen) en het Bromley College uit Zuid-Londen.
 
Zes Belgische en vier Engelse docenten komen die dag naar Eindhoven om kennis te maken met het Nederlandse onderwijs. Bij het vmbo van de eindhovense school zijn ze ’s ochtends te gast, in de middag gaan ze kijken bij het vmbo van het Stedelijk College. Ze krijgen op beide scholen een uitleg over het onderwijs en een rondleiding door het gebouw. Tijdens het ochtendprogramma gaan de docenten samen een spel maken waarmee hun leerlingen onderling kennis kunnen uitwisselen over de drie landen.
 
Comeniusproject
Het bezoek aan Eindhoven maakt onderdeel uit van het tweejarige project @Live4Life, onderdeel van het overkoepelende project Comenius. Doel is leerlingen uit verschillende Europese landen kennis te laten maken met elkaars culturen. Daarnaast werken ze gezamenlijk aan een maatschappelijk project om de leerlingen meer sociaal maatschappelijk bewustzijn te maken.
 
Door de komende twee jaar bij iedere deelnemende school te gast te zijn, krijgen de leerlingen een idee van het onderwijs en de cultuur in dat land. Volgende week zijn de Nederlandse en Engelse scholieren te gast in België waar ze onder andere een bezoek brengen aan de Europese Commissie in Brussel. In 2012 komen ze naar Eindhoven.
[Bron: Persbericht]
 

Deel dit artikel