23 juni 2024

BOV geeft voorlopig alleen advies over vakantie met carnaval

DRUNEN | NIEUWS | Het Brabants Overleg Vakantieplanning (BOV) heeft zich gebogen over het vakantierooster voor de schooljaren 2012 – 2013 en 2013 – 2014.
 
Besloten is voorlopig alleen een advies te geven over de data voor de carnavalsvakantie. De reden is dat minister van Onderwijs Van Bijsterveldt werkt aan een nieuw wetsvoorstel omtrent de schoolvakanties.
 
De minister wil onder meer dat de zomervakantie voor het voortgezet onderwijs wordt teruggebracht van zeven naar zes weken en die gaat daarmee gelijk lopen met het primair onderwijs. Een andere verandering is dat kerstvakantie en meivakantie voortaan centraal door de minister worden vastgesteld.
 
Omdat de wettelijke besluitvorming nog niet is afgerond kan het BOV nog geen advies geven over het rooster 2012 – 2013. Over 2013 – 2014 heeft BOV alleen verkennend gesproken. Wel is dus een advies geformuleerd over de carnavalsperiode, namelijk van 11 t/m 15 februari (2013) en van 3 t/m 7 maart  (2014).
 
► Lees hier de officiële mededelingen van het BOV

Deel dit artikel