22 juli 2024

Meisjes en bèta/techniek centraal op Girlsday TU Eindhoven

EINDHOVEN | NIEUWS | Donderdag 14 april is het Girlsday op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Girlsday 2011 staat in het teken van meisjes en bèta/techniek. De universiteit opent op donderdagmiddag van drie tot vijf uur haar deuren voor meisjes van klas 1 tot en met 3 in het voortgezet onderwijs.

Tijdens de HighT@TU/e op deze middag kunnen meiden zelf proefjes, workshops en demo’s doen. Zoals dansen op de Sustainable Dancefloor, DNA zichtbaar maken, tandpasta maken, kijken in de maquettewerkplaats of meedoen aan een workshop voor het maken van een goede profielkeuze. En natuurlijk is er een echte High Tea, waarbij meiden zelf hun eigen ijsje kunnen maken met stikstof.
Meisjes zijn met hun vriendinnen, zussen en moeders welkom tussen 15.00 en 17.00 uur op de TU/e-campus (wel aanmelden a.u.b.).

De Girlsday is een landelijk evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door de VHTO. Activiteiten vinden door het hele land plaats om meisjes al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor opleiding en beroep in bèta/techniek.
[Bron: Persbericht]

► Meisjes dienen zich aan te melden via www.tue.nl/girlsday.

► Meer informatie op girlsday

Deel dit artikel