23 mei 2024

Schoolnet Brabant roept scholen op zich te melden voor breedband

EINDHOVEN | NIEUWS | Een snelle glasvezelverbinding is volgens Schoolnet Brabant onontbeerlijk voor scholen om optimaal gebruik te kunnen maken van ict in het onderwijs.
 
Om die verbinding te realiseren roept de organisatie scholen in alle sectoren op om de vraag naar breedband te bundelen. Door collectief in te kopen kan een zo gunstig mogelijk aanbod uit de markt worden verkregen.“Met dit initiatief wil Schoolnet Brabant onderwijsinstellingen in Brabant helpen om snel, betrouwbaar en voordelig een breedbandverbinding te realiseren op hun school. En dat is belangrijk want hiermee kunnen Brabantse leerlingen zich  optimaal ontwikkelen voor de kenniseconomie van morgen.” 

Demonstratie van een digibord op de NOT 2011

Breedbandwaaier
Smartboards, touchscreens en interactieve beamers. Social media en tablets. “Ict toont dagelijks hoeveel toegevoegde waarde het heeft voor het onderwijs”, aldus Schoolnet. Scholen in Brabant kunnen zich tot en met 13 mei aanmelden voor deelname aan de provinciale vraagbundeling voor breedband.
 
Met behulp van de Breedbandwaaier van Schoolnet Brabant kunnen scholen zelf snel en eenvoudig een schatting maken van hun huidige en toekomstige bandbreedtebehoefte. Deze waaier wordt gratis beschikbaar gesteld aan scholen die belangstelling hebben om mee te doen aan de provinciale vraagbundeling. Daarnaast biedt Schoolnet Brabant de mogelijkheid om een persoonlijke advies in te winnen bij een breedbanddeskundige.
[Bron: Persbericht]
 
► Meer informatie op de site van Schoolnet Brabant

Deel dit artikel