20 juli 2024

Leerlingen van OBS Bibit uit Tilburg winnaars Uitvinderswedstrijd

EINDHOVEN | NIEUWS | Leerlingen van groep 6 van basisschool Bibit in Tilburg hebben de Brabantse Uitvinderswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd is bedoeld om de interesse voor techniek en duurzame energie te stimuleren.

Thema van deze editie was een uitvinding voor het circus. Ongeveer 200 basisscholen uit de hele provincie deden aan de wedstrijd mee. Uit alle inzendingen werden 4 groepen genomineerd voor de eindoverwinning. Zij presenteerden hun uitvindingen op vrijdag 15 april 2011 aan een achtkoppige jury in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Leerlingen van Bibit kunnen hun geluk niet op als ze horen dat ze gewonnen hebben.

OBS Bibit ging met de eerste prijs aan de haal. De leerlingen bedachten een circusact waarbij ze met luchtdruk de bek van een zelfgemaakte leeuw openen. Met een klap gaat de bek automatisch dicht zodra een aapje vanaf een koord in de bek terecht komt. Het bleef niet bij het bedenken: alsof ze in het circus geboren waren presenteerden de jonge uitvinders hun vinding tijdens een imponerende circusvoorstelling.

De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Harry Roumen, secretaris van de Technische Universiteit Eindhoven. Hiermee werd ook het Uitvindersevenement geopend: in De Ontdekfabriek beleven de komende weken duizenden schoolkinderen daar het avontuur ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’.  Op zondag 24 april en zondag 1 mei is het evenement gratis toegankelijk voor het publiek.
[Bron: Persbericht]

Evenement
In april en mei 2011 vindt het evenement ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’ plaats in De Ontdekfabriek in Eindhoven (15 april – 1 mei) en in De Koepelhal in Tilburg (14 -29 mei). Bezoekers – jong en oud – kunnen tijdens het evenement een uniek avontuur beleven, gebaseerd op de speelfilm ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’. 

Op werkdagen wordt het Uitvindersevenement bezocht door kinderen van basisscholen uit de hele provincie. Op 24 april en op 1 mei (Eindhoven) en op 28 en 29 mei (Tilburg) is het evenement geopend voor het publiek. Iedereen is uitgenodigd om dan gratis het techniekavontuur van ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’ te komen beleven.
 
Eindhoven, De Ontdekfabriek Under Construction
Zondag 24 april en zondag 1 mei 2011
11.00 – 17.00 uur
Gebouw SBP, Torenallee, Strijp-S Eindhoven.
 
Tilburg, Koepelhal
Zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2011
11.00 – 18.00 uur
NedTrain (NS werkplaats) gebouw 95, NS plein 3, Tilburg
 
 
Meer informatie is te vinden op de site van De Uitvinders

Deel dit artikel