19 mei 2024

Met laatste reünie valt doek voor Fioretti College in St. Oedenrode

ST. OEDENRODE | NIEUWS | Nog eenmaal krijgen oud-leerlingen van de locatie St. Oedenrode van het Fioretti College de kans de school te bezoeken waar ze ooit hun middelbare schooldiploma behaalden. En daarna valt definitief het doek voor deze vmbo-t vestiging.
 
Jarenlang  was het erop of eronder voor de locatie van het Fioretti in St. Oedenrode, en er zijn verschillende pogingen gedaan om het voortbestaan veilig te stellen. Maar uiteindelijk bleek het leerlingenaantal te klein om de school op een bedrijfseconomisch verantwoorde manier in stand te houden.
Daardoor kon het bestuur van de school, Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), ook de onderwijskwaliteit niet meer garanderen. Vijf jaar geleden telde de school 259 leerlingen, dit jaar waren het er nog 74, maar toen was al bekend dat 2010-2011 het laatste jaar zou zijn. De hoofdlocatie in Veghel telt bijna 1100 leerlingen. In de gemeente St. Oedenrode wonen bijna 18.000 mensen.
 
Sleutel
Op 8 juli wordt de sleutel van het gebouw aan de Kasteellaan symbolisch overgedragen aan het gemeentebestuur. Daarmee komt definitief een einde aan 66 jaar voortgezet onderwijs in St. Oedenrode, dat begon met de stichting van de St. Jozef Mulo.  In al die jaren gingen er ruim vierduizend leerlingen naar deze school.
 
Op zaterdag 2 juli organiseert het Fioretti College in ‘Rooi’ een reünie voor al zijn oud-leerlingen en huidige leerlingen. Er is een middagsessie voor alle oud-leerlingen die van het schooljaar 1945-1946 tot en met het schooljaar 1994-1995 op de Sint Jozef Mavo hebben gezeten. Daarnaast is er een avondsessie voor alle (oud-)leerlingen die van het schooljaar 1995-1996 tot en met het (huidige) schooljaar 2010-2011 op het Fioretti College hebben gezeten.
 
► Voor meer informatie zie site Fioretti College

Deel dit artikel