23 juni 2024

Bezuinigingen Defensie hebben geen gevolgen voor opleidingen ROC’s

TILBURG | NIEUWS | Ondanks de duizenden banen die bij Defensie op de tocht staan blijft het nodig om nieuw gekwalificeerd militair personeel op te leiden.  De bezuinigingen hebben dan ook geen gevolgen voor de instroomopleiding Veiligheid en Vakmanschap die de ROC ’s aanbieden.
 
Studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap op ROC Tilburg tijdens een open dag.

Dat meldt het ministerie op de site van deze opleiding. In Brabant zijn er zes mbo-scholen die de opleiding in hun pakket hebben: ROC West-Brabant, ROC Tilburg, Koning Willem I College, ROC De Leijgraaf, ROC Eindhoven en ROC Ter Aa. Het gaat om een tweejarig bol-traject op niveau 2 en 3.
 
De opleiding Veiligheid en Vakmanschap bereidt jongeren van 16 en 17 jaar voor op een baan bij Defensie. Ze maken kennis met de onderdelen Landmacht, Luchtmacht en Marine. De opleiding is gericht op de toekomstige functie van soldaat, marinier of korporaal (Niveau 2) of onderofficier (Niveau 3).
De opleiding is twee jaar geleden in de plaats gekomen van de  opleidingen Medewerker Vrede & Veiligheid en het Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht.

► Zie ook column Sanberg

Deel dit artikel