16 april 2024

Techniekdag voor meiden op Avans Hogeschool

BREDA | NIEUWS | Speciaal voor vrouwelijke scholieren uit het voortgezet onderwijs, mbo en hbo die de techniek in willen, houdt Avans Hogeschool op woensdag 27 april een Meiden Techniekdag. De technische academies van Avans uit Breda, Tilburg en Den Boschorganiseren deze speciale voorlichtingsdag samen met de Stichting Meidendag.
 
Op woensdagochtend 27 april vanaf 9.00 uur verzamelt iedereen in het Grand Café van Avans Hogeschool in Tilburg. Anneke Janssen is daar de eerste gastspreker. Zij is vorig jaar afgestudeerd op Avans aan de opleiding Gezondheidszorg Technologie en vertelt over haar ervaringen tijdens de studie en het werk dat ze nu uitoefent.
 
Rondracen met rolstoelen
Aansluitend zal Janssen, samen met haar collega van Curatec, een workshop verzorgen. Ook heeft ze diverse opdrachten bedacht voor de scholieren, waaronder een ontwerpopdracht en het uittesten van de gebruiksvriendelijkheid van het gebouw met een rolstoel: rondracen en kijken waar allemaal tegenaan gereden wordt.
 
Na de workshop gaat iedereen mee in de bus naar Breda voor een lunch en om een bouwplaats te bezoeken. Daar volgt vanaf 14.00 uur uitleg over wat er wordt gebouwd en wat daarbij allemaal komt kijken. Ook zal er een activiteit plaatsvinden op de bouwplaats. Aan de hand van een route en opdrachten leren de meiden daarna de stad kennen met gekke opdrachten. Er wordt afgesloten met een etentje.
Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: aanmelden@meidendag.nl.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel