18 april 2024

Universitaire en hogeschoolpers in het nauw

NIEUWS | Ooit waren de bladen op hogescholen en universiteiten onafhankelijk en konden ze ook kritisch schrijven over de eigen instelling. Maar die tijd is voorbij, de eigen bladen zijn tegenwoordig steeds meer onderdeel van de communicatiestrategie van een instelling.
 
Dat stellen Henk Strikkers(hoofdredacteur van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad) en Jim Jansen  hoofdredacteur van Folia (Universiteit van Amsterdam) en Havana (Hogeschool van Amsterdam) en tevens voorzitter van de Kring hoofdredacteuren hogeronderwijsbladen in een opiniestuk in De Volkskrant. Omdat een kritische krant of website afbreuk kan doen aan het imago van hogeschool of universiteit zijn de redacties gemuilkorfd, is hun opinie.  

► Lees hier het opinieartikel
 

Deel dit artikel