23 mei 2024

Elektrische auto ROC Tilburg wint award van De Uitvinders

TILBURG | NIEUWS | In de Koepelhal in de Spoorzone van Tilburg vond vrijdag 20 mei de uitreiking plaats van de award voor het beste bouwproject van ‘De Uitvinders’.
 
Studenten van 7 technische opleidingen uit Breda, Tilburg, Maaseik, Eindhoven en Den Bosch bouwden indrukwekkende filmrekwisieten voor de speelfilm ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’. Hiermee stonden zij aan de basis van het gelijknamige project van Stichting De Uitvinders. Deze Stichting heeft tot doel om kinderen en jongeren hun affiniteit met techniek en creativiteit te laten ontdekken.

De electrische auto in de werkplaats van het ROC in Tilburg tijdens een open dag.

De jonge uitvinders met in hun midden commissaris van de koningin Van de Donk.
 
De door de studenten gebouwde objecten met namen als ‘wiebelwagen’, ‘tijgerstrijdwagen’ en ‘mechanische leeuw’  spelen een rol in de speelfilm. Daarin gaat een jonge uitvinder op zoek naar een schone energiebron voor zijn elektrische auto. Zo’n 200 basisscholen uit Noord-Brabant voerden het afgelopen schooljaar ontwerp- en techniekactiviteiten uit binnen de beleving van dit avontuur. Op de evenementlocatie van ‘De Uitvinders en Het Zonnewiel’ in Tilburg beleven ze de film én bewonderen ze de filmrekwisieten.
 
Innovatie
De Commissaris van de Koningin Wim van de Donk reikte samen met zijn neefje Willem en het bedrijf Tech Sharks de award uit voor het beste bouwproject. Deze ging naar docenten en studenten van ROC Tilburg voor de bouw van de elektrische auto ‘Sunny’.
De jury, bestaande uit sponsoren van Stichting De Uitvinders, vond de auto ‘een prachtig icoon voor de rol van techniek en innovatie op de weg naar duurzaam energiegebruik’. Met name de hoeveelheid technische disciplines die verwerkt zijn in de auto en het doorzettingsvermogen van het bouwteam waren doorslaggevend voor de overwinning.
 
De film, de elektrische auto en alle andere bouwprojecten zijn in het weekend van 28 en 29 mei 2011 gratis voor het publiek te bezichtigen in de Koepelhal in Tilburg (NS-plein 3). Kinderen kunnen zich daarnaast uitleven met diverse attracties en techniekworkshops.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel