23 mei 2024

Leerling Theresialyceum wint Nationale Biologie Olympiade Junior

TILBURG | NIEUWS | Peter Gerlagh (14) van het Theresialyceum in Tilburg is zaterdag 28 mei als winnaar geëindigd van de Nationale Biologie Olympiade Junior.
 
Drie dagen lang gingen leerlingen met elkaar in de slag over wie zich uiteindelijk de beste BOJ‐olympist van Nederland mocht gaan noemen.  De Biologie Olympiade Junior is een wedstrijd voor havo en vwo leerlingen van klas 1, 2 en 3. Peter zit in de derde klas.
 
De nummers een, twee en drie van de Olympiade. In het midden winnaar Peter Gerlagh.

Ieder jaar doen meer dan 100 scholen mee. Dit jaar kwamen er scores terug van maar liefst 8.800 leerlingen van ruim 120 scholen. De voorrondes waren begin maart en werden op de scholen zelf gemaakt. De 20 beste leerlingen deden mee met de eindronde op Hogeschool Saxion in Enschede.
 
Practica
De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek organiseerde samen met het BOJ deze eindronde. Tijdens de eindronde kregen de finalisten overdag colleges en practica over interessante onderwerpen die verder gingen dan het biologieboek. ’s Avonds was er tijd om te studeren want de opgedane kennis werd de volgende dag weer getoetst op inzicht. Zaterdag was de afsluitende dag en werden in het stadion van FC Twente de winaars van de wedstrijd bekend gemaakt.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel