20 mei 2024

Gymnasium Breda mag logo Cambridge Engels voeren

BREDA | NIEUWS | Het Stedelijk Gymnasium in Breda mag sinds kort het logo voeren van Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages).Het is een bevestiging van de bevoegdheid om de Cambridge Engels-examens af te mogen nemen.
 
Dat meldt de school op haar website. Op het Stedelijk Gymnasium heeft het volgen van Cambridge Engels een hoge vlucht genomen. Jaarlijks volgen zo´n 130 leerlingen extra lessen om het Engels op een hoog niveau onder de knie te krijgen. De school is tien jaar geleden met dit aanbod begonnen en in de beginjaren moesten de leerlingen naar Eindhoven om examen te doen, maar dat kan nu dus op de eigen locatie.
 

Als de leerlingen met succes examen hebben gedaan dan komen ze in aanmerking voor het wereldwijde Cambridge Certificaat. Na 3 jaar gaan de leerlingen op voor het FCE (the First Certificate in English) en na 5 jaar sluiten zij het Cambridge project af met het CAE (the Certificate in Advanced English) óf het allerhoogste niveau, dat van het CPE (the Certificate of Proficiency in English), aldus de website.
 
Native speakers
Alle examens toetsen de leerlingen op 5 onderdelen: speaking, listening, reading, writing en use of English. Voor de speaking en listening examens komen de Cambridge examinatoren (allemaal voor de examens bevoegde ´native speakers´) naar de school in Breda.  
De school meldt op haar website dat de resultaten prima zijn. Voor het FCE: 96 procent in 2004, 97 procent in 2005, 90 procent in 2006, 82 procent in 2007, 84 procent in 2008 en 93 % in 2009. De resultaten voor het CAE- en CPE-niveau zijn 83 % respectievelijk 70 % in 2009.
 

Deel dit artikel