23 mei 2024

Open Universiteit start samen met Juridische Hogeschool HBO-Rechten

TILBURG | NIEUWS | De Open Universiteit biedt vanaf heden in samenwerking met de Juridische Hogeschool Avans-Fontys een nieuwe bacheloropleiding HBO-Rechten aan.
 
Door deze samenwerking onder de noemer Open Juridische Hogeschool kan nu via afstandsonderwijs landelijk hbo-rechtenopleiding gevolgd worden. Zowel de Juridische Hogeschool als de Open Universiteit staan met respectievelijk hun juridische hbo- en wetenschappelijke opleidingen op nummer één in de Keuzegidsen voor het hoger onderwijs.
 
Deze hbo-rechtenopleiding is bijzonder omdat er geen vooropleidingseisen zijn en de werksituatie betrokken wordt in de opleiding, waardoor werk en studie gecombineerd kunnen worden. De landelijke opleiding is specifiek bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in een juridische omgeving en hierin willen doorgroeien.
 

Daarbij moet worden gedacht aan een advocaten- notaris of deurwaarderskantoor, verzekeringspraktijk en openbaar bestuur. De kennis en vaardigheden die men tijdens de studie verwerft, kunnen meteen in het werk worden toegepast. Door het afstandsonderwijs en de integratie van de beroepspraktijk is het mogelijk om naast een baan in vier jaar een volledige hbo-studie af te ronden.
 
Afstandsonderwijs
De nieuwe open hbo-rechtenopleiding heeft alle voordelen van het afstandsonderwijs. Studeren bij de OU betekent: eigen tempo, eigen tijd en eigen plaats. De opleiding is opgebouwd uit tien studieblokken die geheel zelfstandig gevolgd kunnen worden. Het studiemateriaal bestaat uit handboeken en een elektronische leeromgeving. Hierin staat actueel leermateriaal, maar vinden ook begeleidingsbijeenkomsten plaats via een virtuele klas en kan contact onderhouden worden met mentoren, docenten en medestudenten. De tentamens kunnen de studenten afleggen in één van de vijftien studiecentra van de Open Universiteit in Nederland.
[Bron: Persbericht]
 
► Lees hier meer over de nieuwe opleiding
 
 

Deel dit artikel