20 juli 2024

Brainport maakt van Eindhoven slimste regio ter wereld

EINDHOVEN | NIEUWS | Dankzij Brainport mag Eindhoven zich de slimste regio van de wereld noemen. In de eindstrijd liet Eindhoven vergelijkbare regio’s in de VS, Canada en Frankrijk achter zich.
 
De uitverkiezing was niet helemaal onverwacht, in voorgaande jaren haalde Eindhoven ook al de eindronde voor de titel Intelligent Community of the Year. Dit jaar was het thema gezondheidszorg. In Brainport zijn diverse bedrijven en instellingen die zich onderscheiden in dit vakgebied zoals Philips Healthcare  GGZE, maar ook bedrijven als ASML.

Brainport is een concept waarbij onderwijs, ondernemers en overheid nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Op onderwijsgebied spelen de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen een prominente rol. De High Tech Campus vormt het hart van Brainport, daar worden nieuwe technologische ideeen geboren en uitgewerkt. Op deze campus werken ongeveer achtduizend onderzoekers uit tal van landen.
 
Meer informatie op www.brainport.nl.

Deel dit artikel