26 mei 2024

OMO bekroont examenwerkstuk van scholieren

TILBURG | NIEUWS  | Donderdag 16 juni is de OMO-prijs voor de beste sectorwerkstukken in het  vmbo uitgereikt. Zowel in de categorie beroepsgericht als gemengd behaalden leerlingen van SG Were Di in Valkenswaard  de eerste prijs.
 
Lizzy Veldman, Jasper Driessen, Femke van den Hurk, Kelly Roothans, Yvonne Schoone en Meggy Veldman (allen basisberoepsgericht) hadden een werkstuk gemaakt met als titel ‘Afscheidsreceptie voor een personeelslid’. Bas Bolhuis (gemengde leerweg) had een werkstuk met de titel ‘Fotografie’ ingestuurd. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 1600 euro.

Het is de negende keer dat deze prijs, voor het beste sectorwerkstuk en de beste grote praktische opdracht, wordt uitgereikt. Leerlingen van het vmbo en mavo kunnen met dergelijke opdrachten aantonen hoe ze er in slagen om vaardigheden toe te passen, te plannen en informatie te verwerven en te verwerken.
 
Feestelijk
De prijzen zijn uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst door Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en van de jury. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

De winnaars van de sectorprijzen vmbo poseren voor het kantoor van OMO.
 
Voor de OMO-prijs vmbo-mavo zijn drie inzendingen voor de beroepsgerichte leerweg en drie voor de gemengde leerweg genomineerd. Als beoordelingscriteria golden de mate van toespitsing op vervolgopleiding en/of beroep; het uitstijgen boven de gegeven opdracht; de wijze en vormgeving van de presentatie, onder andere de mate van originaliteit. Er werden ook twee eervolle vermeldingen toegekend, vergezeld van een cheque ter waarde van € 400,-.
 
Eervolle vermelding:
Abida Popal (Varendonck-College Someren)
Jessica Herps; Estelle van Esdonk; Joy Daems (Pleincollege De Burgh Eindhoven)
Jodie Boekenstein; Malissa Pruymboom (Pleincollege Sint-Joris Eindhoven)
Romy van Bree (Varendonck-College Someren)

Havo en vwo
Op vrijdag 17 juni werden de prijzen uitgereikt voor de profielwerkstukken. In de categorie vwo ging de eerste prijs naar Joanne Pek en Tuğçe Ulusan (Theresialyceum Tilburg). Bij de havo won Roel van Gaans (SG Roncalli, Bergen op Zoom).

De winnaars in de categorie havo en vwo.

Bron: Persbericht]

Deel dit artikel