18 juli 2024

Delianne Hoekstra rector van het St. Odulphuslyceum in Tilburg

TILBURG | NIEUWS | Ons Middelbaar Onderwijs heeft Delianne Hoekstra uit Eersel benoemd tot rector van het Sint-Odulphuslyceum (havo/vwo) in Tilburg.
 
Ze treedt per 1 september in dienst. Zij is nu rector op het Rythovius College, school voor mavo, havo en vwo in Eersel. Tot voor kort was zij tevens waarnemend rector van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven.  Zij volgt rector Martien Korsten op die vorig jaar wegens persoonlijke omstandigheden zijn baan als rector opzegde.
 
Hoekstra is na haar opleiding aan de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk haar loopbaan gestart als docente lichamelijke opvoeding aan verschillende middelbare scholen. Zij heeft de afgelopen jaren diverse opleidingen gevolgd op het gebied van onderwijsfinanciën, management, coaching en leerprocessen, onder andere op Nijenrode, de Universiteit van Maastricht en TiaSNimbas.

Klus
In 1999 werd zij waarnemend conrector onderbouw bij het Lorentz Lyceum in Arnhem. In 2001 startte zij als opleidingscoördinator bij het Tituscollege in Velp, waarna zij in 2002 adjunct-directeur werd van het Merletcollege in Grave. Zij is in 2005 gestart als rector van het Rythovius College in Eersel.
 
Er wacht de nieuwe rector een zware klus in Tilburg. Het aantal brugklassers op het Odulphus daalde de afgelopen twee jaar zeer fors, mede als gevolg van hardnekkige roosterproblemen.

Deel dit artikel