17 april 2024

Slimme ideeën op interactieve Eindexamen Expositie Avans

BREDA | NIEUWS | Een slimme agenda voor brugklassers, een intelligente manier om energie te besparen of een simulatie waarin de coassistent een virtuele patiënt onderzoekt met klachten. 

Ongeveer zestig afstudeerders aan de opleiding Communication & Multimedia Design van Avans Hogeschool in Breda tonen hun spannende afstudeerwerk tijdens de Eindexamen Expositie op 30 juni en 1 juli. De expositie van de nieuwste interactieve producten en diensten is vrij toegankelijk voor belangstellenden die een totale beleving staan te wachten.
Een CMD’er is een creatieve duizendpoot, een spin in het web bij de ontwikkeling van interactieve media. Studenten van de vierjarige hbo-opleiding leren creativiteit te koppelen aan techniek en communicatie. Ze signaleren een behoefte in de maatschappij en spelen hierop in met een concept of product. Tijdens de expositie is dat te zien in de projecten die zijn gericht op media in de breedste zin van het woord. Bezoekers worden uitgenodigd om de interactie aan te gaan.

Voorbeelden
Een slimme agenda voor brugklassers
Inge Ariës heeft gekozen voor een slimme agenda voor brugklassers. Zij hebben op de basisschool nauwelijks leren plannen en worden daarna volledig in het diepe gegooid. De oplossing? Een slimme agenda die ondersteuning biedt met het plannen van huiswerk.

Zero76
De autobranche is ontzettend traditioneel. Grote showrooms prijken als imposante paleizen langs de snelwegen, alwaar de verkopers staan de wachten op haar klant. Ieder autobedrijf lijkt op de ander, de grote merken apen elkaar na en iedereen roept hetzelfde. Waaruit blijkt dan je onderscheidend vermogen? De oplossing grenst aan de beleving: Zero76 door Bart Pellis.

Staircase: Virtuele patiënten
Collin Remst en Michiel van Roon hebben een webapplicatie ontwikkelt voor coassistenten van een Brabants ziekenhuis. Goede medisch zorg vereist goede artsen. Coassistenten moeten dus goed opgeleid worden. Om deze groep geneeskundestudenten het zogenaamde klinisch redeneren onder de knie te laten krijgen hebben de twee studenten een webapplicatie ontwikkeld. Dit instrument is een abstracte simulatie waarin de gebruiker kennis maakt met een virtuele patiënt en zijn of haar klachten. Door vragen te stellen en onderzoek te doen kan de coassistent informatie vergaren over de klachten en zo ziektebeelden te bevestigen dan wel uit te sluiten.

Energy Visualization
Yann Sinke bedacht in opdracht van Philips een intelligent interface-concept om bedrijven te ondersteunen bij het verminderen van het energieverbruik in hun gebouwen. De interface bestaat uit meerdere grafische visualisaties die de verbanden bloot leggen tussen energieverbruik, aanwezigheid van mensen en de weersomstandigheden.

Pervasive gaming
Het samensmelten van realiteit en een virtuele spelwereld, dat is waar het binnen pervasive gaming om draait. Tim Kurvers heeft bedacht hoe je echte telefoongesprekken kunt inzetten bij een spel. Een online game waarin je via Skype of mobiele telefoon contact kunt opnemen met de hoofdpersoon: de heer De Vries. Via een “gewoon” telefoongesprek kun je invloed uitoefenen op het spel.

Informatie
Bovenstaande en nog veel meer innovatieve ideeën zijn te zien en te beleven op Avans Hogeschool aan de Lovensdijkstraat 63 in Breda. Op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli is de expositie voor iedereen geopend van 11.00  tot 19.00 uur. Toegang is gratis.  
[Bron: Persbericht]

► Meer informatie over het werk van de afstudeerders is te vinden op de website van Avans  

Deel dit artikel