20 mei 2024

Jacq. van Meegen rector Maaslandcollege in Oss

TILBURG | NIEUWS | Jacq. van Meegen (60) begint op 1 september als rector van het Maaslandcollege in Oss. Dat heeft de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO ) bekendgemaakt.
 
Van Meegen is op dit moment interim-directeur van de interfaculteit masteropleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Sinds 1991 is hij al werkzaam voor de HAN in meerdere functies. Zo is Jacq. daar begonnen als directeur van het Centrum voor Internationale Educatie, werd daarna onder andere directeur Opleidingskunde en ook directeur van het Instituut voor Leraar en School (ILS-HAN). Hij is lid van de bestuursadviescommissie internationalisering.
 
Voor zijn carrière in het hoger onderwijs was hij werkzaam in het voortgezet onderwijs, voornamelijk aan het Kruisheren Kollege in Uden (nu Udens College) onder meer als conrector en hoofd internationaliseringsbeleid.
 
Jacq. van Meegen volgde zijn opleiding sociale geografie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zijn doctoraalscriptie handelde over de stedelijke ontwikkelingen in China. Hij heeft diverse managementtrainingen gevolgd, onder andere bij SIOO, het interuniversitair centrum voor organiseren, veranderen, vernieuwen en leidinggeven. Naast zijn werk heeft Jacq. voor de NVAO verschillende Nederlandse (master-)opleidingen geaccrediteerd.
 
Internationaal
Van Meegen is breed georiënteerd en heeft bijzondere belangstelling voor internationale vraagstukken. Hij is intensief betrokken geweest bij vredesprocessen in Israël/Palestinian Authority, Noord-Ierland en Cyprus en heeft gastcolleges verzorgd aan universiteiten over de hele wereld. Hij ziet internationalisering als uitstekend instrument voor de ontwikkeling van leerlingen en als noodzakelijk middel om de voorhoedepositie van de Nederlandse economie te consolideren en zelfs te versterken. Jacq. van Meegen is woont in Uden.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel