23 mei 2024

Colleges Kinderuniversiteit nu ook via internet te volgen

TILBURG | NIEUWS | Vanwege de overweldigende belangstelling voor de colleges van de Brabantse Kinderuniversiteit zullen dit jaar voor het eerst ook twee colleges live via internet te volgen zijn. De kinderen kunnen vanuit thuis of school vragen stellen aan de professor.

Nieuw is dit jaar ook dat de universiteiten van Tilburg en Eindhoven samenwerken in hun colleges voor kinderen. Er zijn vijf colleges aan Tilburg Universitiy en één aan de Technische Universiteit in Eindhoven (over gamen). De colleges die via internet zijn te volgen gaan over ‘Later als ik groot ben’ en ‘Goed geld verdienen’. Het eerste college start op maandag 31 oktober.

De Kinderuniversiteit is een idee dat overgewaaid is uit Duitsland. Tilburg begon er in 2005 mee en het bleek vanaf het begin een schot in de roos. De plaatsen voor de in totaal vijf colleges waren snel volgeboekt door kinderen afkomstig uit heel Brabant. Met deze naschoolse vorm van onderwijs hopen de universiteiten bij te dragen aan het principe van levenslang leren.
De Kinderuniversiteit omvat vijf colleges van één uur op het niveau van tien- tot twaalfjarigen. De kinderen volgen deze colleges in een collegezaal op de campus. Bij elk college hoort een uitgebreide webpagina.
 
Speciaal voor excellent onderwijs
Kinderen die excellent onderwijs volgen, zoals Plusklassen en Leonardo onderwijs krijgen de kans om tijdens lestijd het extra college ‘Later als ik groot ben’ van Erik Borgman te volgen. Aanmelden hiervoor moet via de docent(e). Dit college vindt plaats op woensdagochtend 9 november in de Blackbox op de campus van Tilburg University.
Opgave kan via email kinderuniversiteit@tilburguniversity.edu.
 
► Lees hier meer informatie over de Kinderuniversiteit
 
 

Deel dit artikel