18 april 2024

ROC West-Brabant neemt geen genoegen met het maaiveld

ROOSENDAAL | NIEUWS | In het vmbo en het mbo zit veel (aanstormend) talent dat het verdient om in de schijnwerpers te staan, is de stellige opvatting van Rob Franken, voorzitter van het college van bestuur West-Brabant. Of zoals hij het zelf zegt, ‘We laten onze talenten boven het maaiveld uitsteken, we zetten ze op een voetstuk’.
 
Elk jaar voegt het ROC de daad bij het woord en kiest elk van de acht colleges uit eigen gelederen een mbo-student die zich heeft onderscheiden als (toekomstig) vakman/vrouw. Deze toppers kregen tot nu toe vervolgens met hun verhaal een plekje in een glossy magazine, maar dit jaar is voor het eerst gekozen voor een digitale versie. En dat betekent dat ook buitenstaanders een indruk kunnen krijgen van het rijk geschakeerde talent dat er op een ROC als dat in West-Brabant rondloopt.
 
Topper Tom van Vorstenbosch, student installatietechniek, in de video van het ROC.

In het (v)mbo draait het om handen, hoofd én hart en in de verhalen van de acht kandidaten voor de eretitel Topper 2011 klinkt dat door. Zoals van de twintigjarige Amber Peele die een opleiding in het horecamanagement heeft gedaan en met haar vriend een eigen restaurant wil uitbaten. Ze noemt haar studiereis naar (het arme) Ethiopië echter het hoogtepunt van haar opleiding. Of neem Alex Oomen, die mbo-techniek aan het Markiezaat College heeft gedaan. Hij nam ook deel aan de race Amsterdam – Dakar en na afloop schonken ze motor en auto aan Oxfam Novib.
 
Oomen werd trouwens uitverkoren tot Topper van ROC West-Brabant. Hij dint nu ook mee naar de titel van landelijk MBO Talent. Dat hij een ondernemende student is mag blijken uit het feit dat hij met zijn broer de Stichting Techniektalenten heeft opgericht om een brug te slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven.
 
► Ga hier naar de digitale presentatie van de acht toppers 
 

Deel dit artikel