23 juni 2024

Zilveren griffel voor wetenchapsboek Kinderuniversiteit

TILBURG | NIEUWS | Het wetenschapsboek voor kinderen Ik! Wíe is dat? van de Kinderuniversiteit van Tilburg is bekroond met een zilveren griffel.
 
In het boek, onder redactie van wetenschapsjournalist Marga van Zundert, geven Tilburgse wetenschappers ieder vanuit hun eigen discipline tekst en uitleg over de identiteit van de mens. De onderscheiding is op maandag 26 september in Amsterdam uitgereikt door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De jury loofde de toegankelijke teksten en stelt dat het boek ‘een prettige mix is van tekst en beeld, informatie en verhalen. De verschillende invalshoeken zorgen voor een gevarieerd aanbod en kinderen worden serieus genomen.’
 
Voorbeelden
De artikelen in het boek worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, onderzoeken, opdrachten, verwijzingen naar websites en citaten van kinderen. Het boek is rijkelijk geïllustreerd door Helen van Vliet en bestemd voor kinderen van tien jaar en ouder.
Volgens de jury, die de prijs toekende in de categorie Informatief, ‘sporen de professoren aan om na te denken over wie je bent, wie je wilt zijn en hoe je dat weet.’ ‘De kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken, de professoren gaan serieus op de onderwerpen in en gaan niet op de knieën.’  Het boek is uitgegeven in samenwerking met de educatieve uitgeverij Zwijsen in Tilburg.

Binnenkort starten de De kindercolleges van 2011 starten vanaf 31 oktober 2011. Ze vinden plaats op maandagmiddag van 16.45 tot 17.45 uur, op de campus van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Ga hier naar de site van de Kinderuniversiteit

Deel dit artikel