23 juni 2024

Lian Derks benoemd tot rector van het Jeroen Bosch College

TILBURG | NIEUWS | Lian Derks (51) is met ingang van 1 oktober benoemd tot rector van het Jeroen Bosch College (vmbo-t, havo, vwo) in Den Bosch, een school van Ons Middelbaar Onderwijs. Zij volgt Marc van Meegeren op die begin september zijn functie als rector neerlegde.
 
Sinds augustus 2008 is Derks conrector op het Theresialyceum in Tilburg, een havo/vwo-school. De medezegenschapsraad is blij met de snelle benoemning van Derks, zo kort na het vertrek van Van Meegeren, zegt voorzitter Egon van Erven in een persverklaring. “Het gevoel bij deze benoeming is goed, ook bij de vertegenwoordiging vanuit de ouders, de leerlingen en het personeel. Het is prettig dat Ons Middelbaar Onderwijs de zaak serieus op heeft gepakt, zodat de school niet lang zonder leiding is geweest. Veel veranderingen die onder leiding van Marc van Meegeren al zijn ingezet kunnen nu een concreet vervolg krijgen.”
 
Lian Derks, de nieuwe rector van het Jeroen Bosch College.

Dossiers
Hij wijst erop dat Lian Derks veel kennis heeft over en ervaring met het voortgezet onderwijs en ze gaat direct een paar openstaande dossiers oppakken. Naast de medezeggenschapsraad zijn ook de raad van advies en de afdelingsleiders van de school bij dit proces betrokken geweest.
 
Derks startte haar onderwijsloopbaan in 1985 als docent Nederlands en Duits aan het Beatrix College, 2College Jozef Mavo en het Theresialyceum, alle in Tilburg. De nieuwe rector heeft aan de Fontys Hogeschool Nederlands en Duits gestudeerd. Bij Interstudie volgde zij de opleiding Leidinggeven in het voortgezet onderwijs. Op dit moment studeert zij Arbeids- en organisatiepsychologie aan de Open Universiteit.
Zij is naast haar werk ook maatschappelijk betrokken. Als bestuursvoorzitter van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk UpStairs zet zij zich in voor de jeugd tot 24 jaar in Udenhout. Lian Derks woont in Udenhout, is getrouwd en heeft twee kinderen.
 

Deel dit artikel