20 mei 2024

Docente Mondriaan College in Oss Lerares van het jaar

HILVERSUM | NIEUWS | Ilse Gabriëls van het Mondriaan College in Oss is op zaterdag 1 oktober verkozen tot Lerares van het jaar in de categorie voortgezet onderwijs. De prijs werd tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Mediapark in Hilversum uitgereikt door minister Van Bijsterveldt.  
De winaars in de andere categorieën zijn Martin Bootsma van A. Bekemaschool (po) in Duivendrecht, en Susanne Winnubst  van ROC A12 (mbo) in Ede. Deze leraren mogen zich gedurende één jaar ambassadeur van het onderwijs noemen.
 
De winnaars zijn gekozen door een vakjury onder voorzitterschap van Annet Kil, directeur van de net opgerichte Onderwijscoöperatie. Volgens van Bijsterveldt worden de mensen die in het onderwijs werken terecht een week in het zonnetje gezet. “Deze mensen doen zo belangrijk werk, van schooldirecteuren tot de conciërge. Zij werken dag in dag uit aan de toekomst van Nederland. Goede leraren zijn cruciaal voor de kwaliteit van het onderwijs. En daarmee ook de kwaliteit van onze samenleving. Zij zijn dus van onschatbare waarde.”
 
Torentje
Staatssecretaris Halbe Zijlstra voegt hieraan toe: “De Leraren van het Jaar zijn professionals die er bovenuit steken. Om dat te onderstrepen zijn deze leraren samen met minister Van Bijsterveldt en mij uitgenodigd voor een bezoek in het Torentje bij onze minister-president op de Dag van de Leraar, a.s. woensdag 5 oktober.”
 
De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de nieuwe Onderwijscoöperatie (voorheen SBL), die jaarlijks leerlingen, ouders en leraren oproept hun favoriete leraar op te geven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep.
[Bron: Persbericht]

► Lees hier over de kandidaten

Deel dit artikel