19 mei 2024

Leerkracht bs Meander verkozen tot leerkracht van het jaar

TILBURG | NIEUWS | Gerrie van den Bogaard, leerkracht van groep 3 bij basisschool Meander in Tilburg is gekozen tot leerkracht van het jaar binnen de 20 basisscholen van Xpect Primair.
 
Gerrie werd tijdens een feestelijke personeelsdag op woensdag 5 oktober, de “Dag van de Leraar”, bij Restaurant Etenstijd gehuldigd en in de bloemetjes gezet. De voorzitter van het College van Bestuur, Hans van Daelen, overhandigde Gerrie de prijs.

Gerrie van den Boogaard

Gerrie van den Bogaard (62 jaar) is sinds 1999 leerkracht op basisschool Meander. Ze werd door haar collega’s voorgedragen voor de titel. Na al die jaren voor de klas is ze nog steeds positief, enthousiast, betrokken, flexibel, origineel en creatief, Ze heeft laten zien steeds passend onderwijs te kunnen aanbieden aan alle kinderen. Ondanks haar heimwee naar krijtjes heeft ze zich vol overgave gestort op het digibord, aldus de collega’s.
 
Vakmanschap
In navolging van de landelijke verkiezingen heeft Xpect Primair de titel dit schooljaar in het leven geroepen als erkenning voor het vakmanschap van alle individuele leerkrachten en tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel. Iedere school binnen de stichting mocht een kandidaat voordragen. Een jury bestaande uit directeuren van Xpect Primair beoordeelde de voordrachten. Gerrie is een voorbeeld van een vakbekwame betrokken leerkracht en verdient deze prijs als geen ander, aldus de jury. Ze is een echte ambassadeur van de ruim 600 leerkrachten van Xpect Primair. De prijs bestaat, naast uiteraard de titel, uit een verwen-dag met kapper, visagiste en een nieuwe garderobe.
 
Het schoolbestuur van 20 basisscholen in Tilburg trakteerde op de dag van de leraar overigens al haar personeelsleden op een gezamenlijk ontbijt en tal van interessante en vermakelijke workshops variërend van taarten maken, boogschieten en salsa dansen tot filosoferen met kinderen, how to talk to kids en ICT en mediawijsheid.
[Bron: Persbericht]

Meander, de basisschool waar Gerrie van den Bogaard voor de klas staat.

Deel dit artikel