20 juli 2024

Avans Hogeschool opnieuw aan de top in de Keuzegids

BREDA | NIEUWS | Avans Hogeschool staat net als vorig jaar als beste instelling op de eerste plek in de ranglijst van de Keuzegids HBO Voltijd 2012. Onlangs eindigde Avans op de tweede plaats in ranglijst van Elsvier.
 
De Keuzegidsranking is gebaseerd op onderzoek van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) naar de kwaliteit van het hoger onderwijs. De Keuzegids is bestemd voor scholieren die zich oriënteren op studies. In de gids staan de meest actuele feiten en kwaliteitsoordelen over alle opleidingen in het HBO vermeld. Voor deze vergelijking is gebruik gemaakt van de landelijke Studiekeuzedatabase van ResearchNed, statistieken over studiesucces van de HBO-raad, accreditatiegegevens en studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE).
 
Juridische Hogeschool Avans - Fontys: Met recht de beste in Tilburg en Den Bosch.

Avans Hogeschool staat in de nieuwe Keuzegids vermeld als ‘groot en solide’. De hogeschool met ruim 25.000 studenten levert het bewijs dat grootschaligheid geen belemmering is voor topkwaliteit. De scores voor de hogeschool komen ruim boven de andere hogescholen uit en zijn zelfs nog verbeterd vergeleken met het voorgaande jaar.
 
Rangschikking opleidingen
Twaalf opleidingen van Avans Hogescholen behalen in de nieuwe gids een eerste plaats.Tien opleidingen komen als tweede uit de bus en zes opleidingen staan op de derde plek. In Breda behoren de volgende opleidingen tot de top: Communication & Multimedia Design, Integrale Veiligheid, International Business and Management Studies. In Den Bosch zijn het de opleidingen Management Economie en Recht, Bestuurskunde, Bedrijfseconomie, , Culturele en Maatschappelijke Vorming en Accountancy. Tilburg scoort de hoogste plaats met Bouwmanagement & Vastgoed en Gezondheidszorg Technologie. De Juridische Hogeschool Avans – Fontys behaalt zowel in Tilburg als in Den Bosch een eerste plaats.
 
Landelijk tweede plaatsen zijn er in Breda voor Milieukunde, Autonome Beeldende Kunst, Accountancy, Commerciële Economie,  Fysiotherapie en Chemie. In Den Bosch voor International Business & Languages, Communication and Multimedia Design, Human Resource Management en in Tilburg voor Technische Bedrijfskunde.
 
Op een derde plaats eindigen: Culturele Maatschappelijke Vorming, Technische Informatica, Chemische Technologie in Breda en Commerciële Economie, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Bosch.
 
Reactie
In een persverklaring geeft Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool, geeft aan het bijzonder goed te vinden om nummer één te worden, maar ook om de eerste plaats van de ranglijst te behouden met zelfs betere resultaten dan vorig jaar. ‘We hebben als gemeenschap een uitstekende prestatie geleverd. Daarnaast blijft het een uitdaging om onszelf het komende jaar wederom te verbeteren’.
[Bron: Persbericht]
 
► Lees hier de analyse uit 2010 ‘Avans bewijst dat ook grote hogeschool kwaliteit kan leveren’.
► Lees hier het artikel ‘Avans moet waken voor zelfgenoegzaamheid’

 
 

Deel dit artikel