19 juli 2024

Vakbond AOb staakt overleg met minister over passend onderwijs

NIEUWS | De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft op 17 oktober een punt gezet achter het overleg met minister Van Bijsterveldt over de bezuinigingen op passend onderwijs. Voor de bond is het onacceptabel dat de minister de bezuiniging van 300 miljoen euro doorzet en er duizenden mensen hun baan verliezen. Volgens de bond is er een alternatief voor deze maatregel zoals het inzetten van de 250 miljoen euro die zijn gereserveerd voor prestatiebeloning. Maar de minister ziet niets in dat alternatief en houdt vast aan haar oorspronkelijke plan, aldus de bond. Voor zover bekend praten de werkgevers en andere vakbonden nog wel verder. De AOb heeft in totaal drie overlegrondes aan tafel gezeten.

► Lees meer bij de AOb

Deel dit artikel