20 april 2024

Derde prijs Berlicumse school in VS voor ict-project

WASHINGTON | NIEUWS | rechtgezet | In de persoon van leerkracht Tessa van Zadelhoff heeft OBS De Kleine Beer uit Berlicum in Washington de derde prijs behaald op het Microsoft Global Forum. Eerder was door ict-onderwijsconsulent Frank van den Oetelaar abusievelijk gemeld dat ze tweede was geworden. Van den Oetalaar was als begeleider mee naar Amerika gereisd.

Het Global Forum is een initiatief van Microsoft en is bedoeld om innovatie in het onderwijs door gebruikmaking van ict te bevorderen. De inzending van de Berlicumse school bestond uit het ict-project Reisbureau Beartravel, een combinatie van geschiedenis en aardijkskunde. Van Zadelhoff ontwikkelde dit project omdat ze een onderwijskundige aanpak zocht om leerlingen op een (inter)actieve manier de stof eigen te laten maken in een levensechte context. 

Innovatie
Innovatie is een speerpunt van De Kleine Beer, legde directeur Con Smith eerder dit jaar uit op Onderwijs Brabant. “De kern van ons onderwijsconcept is zelfstandig leren en zelfsturing, daarmee bereid je leerlingen voor op de toekomst. Klassikale lessen zul je bij ons weinig aantreffen.” Directeur Smith is inmiddels opgevolgd door Koen van Beurden.
Van Zadelhoff, c.q. De Kleine Beer, wonnen de derde prijs in de categerorie ‘Extended Learning Beyond the Classroom’. De leerkracht, tevens ict-coördinator, behaalde eerder dit jaar de tweede prijs in de Europese finale die in Moskou plaatsvond.

De Kleine Beer telt momenteel 185 leerlingen en valt onder het bestuur van STROOMM, de Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meierij. De veertien scholen staan in de gemeenten Boxtel, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Vught, Haaren en Zaltbommel.     

Deel dit artikel