23 mei 2024

Basisscholen in Breda nemen gebouwen over van gemeente

BREDA | NIEUWS | Over twee jaar zijn de schoolgebouwen in het basisonderwijs in Breda in handen van de besturen. Daarover is een akkoord bereikt met de gemeente. Dat meldt Binnenlands Bestuur online.

De overeenkomt is tamelijk uniek omdat deze zogeheten doordecentralisatie van de huisvesting vooral in het voortgezet onderwijs voorkomt. In veel gemeenten is de lokale overheid nog de eigenaar van de gebouwen in het primair onderwijs. De details moeten overigens nog uitgewerkt. Bijzonder is ook dat ook de kleine schoolbesturen, de eenpitters, meedoen aan deze operatie. De gebouwen worden ondergebracht ion een coöperatie.

De overeenkomst tussen besturen en gemeente moet ertoe bijdragen dat de schoolgebouwen de komende jaren toekomstbestendig worden gemaakt, bijvoorbeeld door kinderopvang en basisonderwijs in één accommodatie samen te brengen. Breda – dat het predicaat Onderwijsstad van Nederland mag dragen – heeft wat dat betreft grote ambities.

Lees meer in Binnenlands Bestuur

Deel dit artikel