20 mei 2024

Hoge buitenlandse onderscheiding voor Fontysdocent

EINDHOVEN | NIEUWS | Als waardering voor het werk en met name voor het driewieler-fietsproject dat Onno Manche namens Fontys in Burkina Faso heeft gedaan, heeft hij afgelopen 15 december van het ministerie van Sociale Zaken van dat land een ridderorde gekregen.

Manche is benoemd tot ‘Chevalier dans l’ordre de merite de la santé et de l’action sociale’ ofwel ‘Ridder in de orde van verdienste voor de gezondheidszorg en sociale zaken’ vanwege zijn inzet voor het driewieler-fietsproject. Bij Fontys is Manche als docent werktuigbouwkunde verbonden aan de Hogeschool Engeneering.

Via dat project zijn driewielerfietsen gemaakt voor inwoners die door de ziekte polio motorisch gehandicapt zijn geraakt. Het project is volgens Manche geslaagd: ‘In het begin werd uitgegaan van de fabricage van 500 fietsen, het zijn er uiteindelijk 800 geworden.’

Lees hier over het werk van docent Manche [2004]

Deel dit artikel