26 mei 2024

Locatie Olympia Christiaan Huygens College meest duurzame gebouw

Christiaan Huygenscollege
Christiaan Huygenscollege

EINDHOVEN | NIEUWS | Het nieuwe gebouw van de locatie Olympia van het Christiaan Huygens College in Eindhoven is uitgeroepen tot het meest duurzame gebouw van Eindhoven.

Uit handen van wethouder Mary Fiers ontving Martin van de Berg, directeur van het Christiaan Huygens College, de OnTroerend Goed Award 2011, voor het schoolgebouw (vmbo en havo 1,2) aan de Botenlaan 38. Volgens de jury is het een ware trendsetter voor Nederlandse onderwijsgebouwen. Een gebouw dat zeer goed aansluit bij de gebruikers en onderwijskundige doelstellingen. De maatschappelijke impact van het gebouw, ontworpen door architechtenbureau RAU in Amsterdam,  is door de onderwijsfunctie erg groot.

Uit het juryrapport: ‘Totaal van maatregelen zorgt voor een zeer energiezuinig gebouw met een zeer goed binnenklimaat. Innovatief is het Energiedak-plus, WKO in combinatie met de sporthal, uitbreidbaar naar woningen in omgeving. Hoog thermisch comfort in een gezond gebouw. Dynamische verlichting toegepast. Kleuren kunnen gedrag van leerlingen beïnvloeden.’

Wethouder Fiers voegde daar nog aan toe dat het gebouw, een ontwerp van  er uit sprong door de wijze waarop het ontwerp met zijn design prachtig past in de omgeving en dat het een gebouw is dat de stad Eindhoven op de kaart zet; uit de hele wereld komen ontwerpers en ontwikkelaars het gebouw bezoeken. De winnaar krijgt tevens door de gemeente Eindhoven een jaar lang digitale deelname aangeboden bij RegioinBedrijf.

[Bron: Persbericht RAU PR; foto (c) Norbert van Onna]

Deel dit artikel