23 mei 2024

Lector Avans-Fontys Emile Kolthoff hoogleraar bij Open Universiteit

DEN BOSCH | NIEUWS | Dr. Emile Kolthoff, lector aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys (JHS), is sedert vrijdag 9 december officieel als hoogleraar verbonden aan de Open Universiteit (OU). De aanstelling van Kolthoff bevestigt de samenwerking die er al langer is tussen de Juridische hogeschool Avans-Fontys en OU.  

De JHS en de faculteit bieden sinds juni gezamenlijk de bacheloropleiding HBO-Rechten aan. Door deze samenwerking onder de noemer Open idische Hogeschool kan via afstandsonderwijs landelijk een kwalitatief hoogwaardige rechtenopleiding op hbo-niveau gevolgd worden.

Kolthoff is sinds december 2008 lector Veiligheid, Openbare orde en Recht bij Avans Hogeschool en daarmee verbonden aan de Juridische Hogeschool. Het lectoraat onderzoekt het veiligheidsvraagstuk vanuit een meer juridische optiek.  Kolthoff  (1958) is afkomstig uit de politiewereld.

Politieacademie
In 1996 heeft hij de politieacademie afgerond, waarna hij een jaar als projectleider voor het College van procureurs-generaal heeft gewerkt. Hij werkte onder meer enkele jaren als directeur Integriteit bij KPMG. Vanaf 2004 is hij directeur van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Dit combineert hij met zijn lectoraat en hoogleraarschap.

De inaugurele rede van Kolthoff in Heerlen had als titel ‘Integriteit in de publieke sector: moedwil, misverstand of onvermogen’. Van zijn hand verscheen ook het Basisboek Criminologie.

Deel dit artikel